Se livet på den ljusa sidan.

Solen börjar komma fram efter en för- och eftermiddag med regn. Det känns bra, och det var nog det som gjorde så att jag log bland de första gångerna idag. De gråa molnen på himlen börjar försvinna och jag hoppas att det är fint väder på ön där föräldrarna är. När det är bröllop ska det inte regna, då ska det vara vackert, ljust och perfekt.

Jag har precis sagt till mina kompisar att jag inte kommer kunna komma ikväll, vilket känns rätt tungt. Men att få tillbringa ett par dagar med sin brorsa är inte helt fel heller. Se livet på den ljusa sidan är vad jag ska göra framöver. Funderar på att dra in till torget och kolla på ett par skor. Känner att jag behöver lite frisk luft nu när jag har suttit inne och övat på gitarr hela dagen så att fingrarna nästan gått av. Och eftersom jag ser halvt galen ut nu ska jag fixa mig lite och sedan sätta mig på cykeln och andas in den härliga luften världen har givit oss.



Tänkte förklara, förklarade, tog bort.

Nu har dom åkt och det som ligger framför mig är en helg ensam med min bror och ett antal Disney klassiker och ner laddade filmer. När jag vaknade upp hörde jag hur regnet slog mot fönstret och att solen inte lyste in som den gjort så många andra morgonar denna vackra, svenska sommaren. Då visste jag att det skulle bli en seg helg med mycket musik, läsning, film och onyttiga snacks som Cheeserings och Salt & Vinegar-chips.

Ska försöka lära mig några nya låtar på gitarren samt barréackord. Just det sistnämnda är riktigt svårt enligt mig. Tänkte förklara, förklarade, tog bort. Det var svårare än vad jag trodde.


Mellan dröm och verklighet

Jag drömde om hur fåglarna skrek utanför och att jag någonstans i drömmen hade tyckt det var jobbigt. Jag drömde om att jag kysste någon, hur jag gjorde det och hur det kändes. Min första tanke när jag tillslut efter en hel natts sömn med flera drömmar vaknade upp var jag är inte längre okysst. Sedan var jag tvungen att fundera ett tag på om det verkligen hade hänt, eller om jag hade drömt alltsammans och att jag fortfarande inte kysst en kille på de femton år jag funnits. 

Det var lite av en besvikelse när jag insåg att det hade varit en dröm. Det hade varit härligt att få ha det gjort och slippa tänka "vad ska jag säga om någon frågar mig om jag har kysst någon? jag är femton år och jag har aldrig gjort det".
Jag har till och med blivit byxmyndig, om det nu har något med saken att göra. Som jag skrev innan vill jag få ha det gjort, att få kyssa någon, men jag vill inte att det ska hända med en kåt 93a som gillar femtonåringar. 
P.S. Såg förresten en fågel bajsa. Det var en syn jag aldrig sett innan.

Sött enligt vissa, näst intill sjukt enligt mig.

Sökte runt lite på google för att ha något att göra. Allt står verkligen still just nu, och det känns faktiskt inte överdrivet bra. Jag kommer inte kunna vara med någon på hela helgen, kanske på dagarna, men inte på kvällarna. Som jag skrev i det tidigare inlägget så kommer jag vara ensam hemma med min brorsa och det kommer bara finnas han att prata med. Mamma, kvinnan jag pratar med om allt kommer inte vara hemma. Tänk om något dyker upp som jag måste prata om? Något som dyker upp bara för att jag har brist på saker att göra och tankarna bara kommer virvla runt som en tornado mitt i ingenstans?

Men åter till att jag sökte på google. Varför jag sökte just på "kärlek" vet jag inte. Kanske är det för att jag längtar efter att ha en pojkvän eller för att jag längtar efter att älska något nytt? 
En bild på förstasidan kom upp. En bild på ett litet litet barn som pussar ett annat på kinden, och det fick mig att tänka på en affisch hemma hos en kompis uppe i de värmländska skogarna. Där pussar barnen varandra på munnen. Jag tycker det är otroligt att folk kan tycka att det är gulligt? Två småbarn som pussar varandra? Det kanske bara är jag, men jag tycker det inte är långt ifrån sjukt.


Något som inte hänt på länge

Okej. Jag har seriöst inte gjort ett jävla skit på flera veckor och nu sitter jag här och har precis fått en slags inbjudan till en tjejmiddag hos min kompis. Jag har inte träffat henne och den andra tjejen som kommer vara där på länge, och därför blev jag riktigt glad när hon frågade mig på msn för några minuter sedan. Jag tvekade lite först med tanke på att jag och min brorsa kommer vara ensamma denna helgen för att föräldrarna ska på bröllop, men sen sa jag glatt "ja". Men när jag tänkt efter lite ytterligare beslöt jag mig för att gå ner till det gula vardagsrummet där mamma och pappa satt och kollade på tv för att fråga, men det slutade mot all förväntan. Pappa skrek, jag skrek och det kändes som om det för första gången någonsin var vi som hördes över hela området.
Jag ska prata med mamma sen för hon tyckte nog att det var rätt okej om min brorsa skulle vara med någon kompis, så att ingen behövde vara ensam hemma alltså. Jag hoppas att dom ändrar sig eller att vi kommer överens om något som gör så att jag får gå. Det skulle betyda mer än ni tror.

Med ett leende

Snart är det mat. Grillad lax, rödlökszatsiki, klyftpotatis och färska jordgubbar med glass till efterätt. Tycker det låter jävligt bra! 

Skrev förut att jag var depp. Är det inte alltid så att när man mår dåligt så ser man alltid det tråkiga i allt? Till exempel, varför skrev jag inte att jag fick ett par svarta skinn kilklackar idag från Don Donna eller att jag fick käka lunch på SubWay, eller kanske att mamma erbjöd sig att betala runt 500:- på ett par höstskor senare i augusti? 
Egentligen ska man inte skriva saker när man är depp, för man kommer alltid ångra det sedan. När jag tänker tillbaka på det känner jag mig bara patetisk, så nu ska jag vara glad och äta min mat med ett leende. 

Märket var Friis and Co.

Känner ni er som mig nu, då är ni jävligt depp. Tyvärr.
Min dag började med att jag i princip vaknade upp med ett leende. Solen sken och jag var fullt utvilad. Är det inte en härlig känsla? Att vakna upp och känna att allt är perfekt?
Det blev en dag i stan med mina föräldrar. Jag hade nog inte förväntat mig att det skulle vara roligt eller tråkigt, men efter vi hade varit i en dörr-affär fruktade jag att både humöret och dagen skulle sjunka rätt lågt. 

Tänk dig att du hittar ett par skor. Ett par skor i en modell du kollat efter ett bra tag men inte hittat ett bra pris till. Skulle du bli glad när du hittade det paret du gillade för 500:- som egentligen kostade 1400:- ? Precis det hände mig idag. Jag hittade, provade, kollade priset och blev glad. Några minuter senare stod jag i kassan med mamma bredvid med plånboken i handen, redo att betala. Då, just då, frågade jag mig själv frågan som avgjorde allt. 
När ska jag använda dom?
Jag och mamma gick ut hur den affären utan några klack skor.

Jag kommer aldrig kunna se dig på samma sätt igen.

Vi började samma klass i sjuan. Du kom från en skola, och jag kom från en annan. Senare insåg jag, men resten av tjejerna i klassen, att du lätt var snyggast, hade härligast personlighet och bäst musiksmak, men innan dess var det din kompis jag kollade in större delen av tiden, och blev otroligt nervös när han en gång satte sig bredvid mig.
Vi lärde känna varandra genom msn, tror jag. Vi konektade. Min musiksmak hörde ihop med din, och det var just musiken vi pratade om, och sedan började det i skolan också. Du hade din iPod och ena hörluren medan jag hade den andra. Det kändes bra att vara såpass nära dig, men blickarna från tjejerna var inte lika härliga.
Det var runt ett år sedan detta hände, om inte mer, därför vet jag inte om första gången vi var med varandra efter skolan innan eller efter vi hade legat och smsat i flera timmar medan du låg i din säng och jag låg i min, och vi samtidigt kollade på Star Wars. Tillslut ringde du mig, helt oväntat och berättade det jag i ett av smsen påstod att jag inte fattade. Sedan lade du på, och vi fortsatte smsa filmen ut. 
När vi var med varandra efter skolan gav du mig mest uppmärksamhet. En tjej påstod det, och jag märkte det också, men en annan tjej som var med som gillade dig sa att hon inte hade märkt något alls. Vad skulle jag säga? Vad skulle jag tycka? 

När jag insåg att jag tyckte om dig, lite mer än än vän hade du förändrats. Du bar annorlunda kläder, hade ökat självförtroende och en fjortis till flickvän. Vi var fortfarande vänner, men jag visste att ingenting kunde bli som förr.

Välkommen till min nya blogg!

Jag skapade denna bloggen av en anledning. Att få skriva öppet om sina känslor är viktigare än vad ni tror. Dock gör jag det anonymt och kallar mig "The girl behind the screen". Jag skriver inga namn i denna bloggen för om man skulle göra det skulle nog skepnaden försvinna snabbare än önskat. 
Huvuddelen av min blogg, Luxurys blogg, är mina tankar och åsikter. Jag skriver om vad jag tänker på, vilka åsikter jag har, bekymmer, glädje samt saker jag kanske inte skulle tala öppet och rakt om. 

Det är först efter jag har skrivit några inlägg som jag börjar skriva på "Välkommen till min nya blogg!". Jag är säker på det jag vill nu, och det är att försöka få er att förstå. Att se om ni känner igen er vid mina situationer och leva in sig i min värld och mina tankar. Det är mitt mål men ni får självklart tro, känna och leva er in i vad ni vill. Inga krav, inga lögner.


RSS 2.0